Фондовий регулятор захистить права інвесторів на ринку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий регулятор захистить права інвесторів на ринку житла

Фондовий ринок
741
Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв пропонує підвищити відповідальність посередників і якість розкриття інформації.
Про це він заявив у інтерв’ю FinClub.
«Для фінансування будівництва житла використовуються цільові цінні папери, наприклад, облігації, венчурні фонди для перерозподілу коштів, управителі. Нам необхідно привести ці три форми до єдиного знаменника, щоб все було прозоро. Це дуже важливо, враховуючи, що періодично повторюються проблеми на ринку нерухомості саме з точки зору захисту прав інвесторів. Необхідно підвищити відповідальність посередників і якість розкриття інформації», – розповів Тимур Хромаєв.
Ще один напрямок роботи фондового регулятора – це облік активів, які були побудовані за гроші інвесторів до здачі житла в експлуатацію.
«Наприклад, є земля під будівництво, є недобудова, а наше законодавство їх не бачить. Але при цьому кошти інвесторів вже витрачені на це. По суті на етапі первинного будівництва існує велика проблема відсутності механізму обліку і формування активів. Ми її також будемо вирішувати. У інвестора має бути захист від втрати всієї суми інвестиції. Все, що побудовано, має належати інвесторам і розподілятися між ними», – пояснив Тимур Хромаєв.
У голови нацкомісії є багато ідей. «Вони всі укладаються в наш план реалізації Угоди про асоціацію з ЄС і приведення існуючих механізмів до тих схем інвестування, які працюють в Євросоюзі , – сказав чиновник. – Якщо ми говоримо про недоброчесних посередників, то ми, як регулятор, повинні мати право хоча б заморожувати кошти до рішення суду про їх вилучення».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас