Нацбанк змінив правила фінмоніторингу в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк змінив правила фінмоніторингу в банках

Казна та Політика
1036
Національний банк підвищив прозорість ухвалення рішень щодо застосування заходів впливу до банків.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
Відтепер перед застосуванням заходу впливу НБУ буде запрошувати представника банку на засідання правління або Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, повідомляє регулятор.
Під час засідання представник банку зможе дати пояснення або висловити заперечення щодо заходу впливу. Результати розгляду пояснень та заперечень будуть враховуватися при ухваленні остаточного рішення правлінням НБУ щодо застосування заходу впливу.
Такий підхід надасть банкам додаткові можливості для відстоювання власної позиції.
Окрім цього, у рішенні Нацбанку про застосування заходу впливу з’явиться новий пункт: оцінки і висновки. Рішення також міститиме пояснення адекватності застосування заходу впливу.
«Такі нововведення підвищать прозорість ухвалення рішень Національним банком щодо застосування заходів впливу та сприятимуть кращому розумінню ринком регуляторної політики НБУ», – йдеться в повідомленні.
Нацбанк також уточнив критерії віднесення банку до категорії проблемних за наявності конфлікту інтересів. Так, якщо між власниками істотної участі в банку є протиріччя і це шкодить його діяльності, банк буде визнано проблемним.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас