В "Слузі народу" розповіли, чим завершиться співпраця України з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Слузі народу" розповіли, чим завершиться співпраця України з МВФ

Казна та Політика
912
Влада України має намір повністю виконати поточну програму співпраці з Міжнародним валютним фондом, після чого відмовитись від нових кредитів МВФ.
Про це заявила в ефірі каналу “Україна 24” заступниця голови парламентського комітету з питань економічного розвитку, нардеп від партії “Слуга народу” Роксолана Підласа.
“У нас мета як у політичної команди завершити співпрацю з МВФ, причому завершити в позитивному ключі – не так, як це відбувалося за попередньої влади, яка просто не виконувала умови меморандуму, і в них закінчувалися ці меморандуми”, – заявила Підласа.
Вона зазначила, що чинна влада має намір отримати всі чотири транші, які залишилися за цією програмою.
“У нас є мета – щоб ця програма стала останньою. Але ця програма може стати останньою тільки тоді, коли в наступні роки Україна відновить економічне зростання і українські підприємства наповнюватимуть український бюджет”, – наголосила нардеп.

Довідка Finance.ua:

  • 9 червня рада директорів МВФ офіційно затвердила програму співпраці з Україною. Загальна сума допомоги Україні – 5 млрд доларів упродовж 18 місяців. Перший транш становить 2,1 млрд доларів.
  • Підписання нової програми співпраці України з МВФ матиме позитивний вплив на інфляційні та девальваційні очікування.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас