Кабмін надав дорогим вугільним ТЕС пріоритет на ринку електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін надав дорогим вугільним ТЕС пріоритет на ринку електроенергії

Енергетика
454
Уряд рекомендував оператору Об’єднаної енергосистеми України держкомпанії “Укренерго” забезпечити теплоелектростанціям (ТЕС) на вугіллі пріоритетну диспетчеризацію виробленої ними електроенергії до листопада 2020 року.
Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 17 червня, опублікованому на урядовому порталі.
“Міністерству енергетики, з урахуванням вимог частини 5 ст.44 Закону “Про ринок електроенергії”, затвердити перелік генеруючих потужностей ТЕС в розрізі енергоблоків, які використовують вугілля для виробництва електроенергії і щодо яких буде здійснюватися пріоритетна диспетчеризація”, – йдеться в розпорядженні.
Крім того, “Укренерго” рекомендують “забезпечити пріоритетну диспетчеризацію встановлених генеруючих потужностей теплових електростанцій енергогенеруючих компаній, які не використовують природний газ як основний і резервний вид палива для виробництва електричної енергії”. Виняток становить газ, який використовується для технологічних потреб для підтримки стійкого горіння і виконання операцій з пуску/зупинки основного обладнання.
Раніше міністр енергетики Ольга Буславець заявила, що основним паливом для виробництва електроенергії в Україні має бути українське вугілля. За її словами, ситуація зі штучним зниженням попиту на вітчизняне вугілля є неприпустимою з урахуванням того, що це призводить до призупинення роботи шахт, вимушеного простою, затримки виплати зарплати шахтарям і в цілому зростання соціально-економічної напруженості в регіонах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас