Uber запропонував київським перевізникам відмовитися від готівкових розрахунків в автобусах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber запропонував київським перевізникам відмовитися від готівкових розрахунків в автобусах

Фондовий ринок
532
Голова з розвитку Uber в Центральній і Східній Європі Георгій Соколянський у відповідь на вимогу з боку громадської спілки “Асоціація перевізників Києва та Київської області” закрити Uber Shuttle запропонував столичним і обласним перевізникам відмовитися від готівкових розрахунків в автобусах.
“Ви вимагаєте відкласти запуск електронного квитка. Ми пропонуємо відмовитися від готівкових розрахунків в автобусному транспорті. Це не тільки питання податкової прозорості, а й питання безпеки. Ми в Європі двадцять першого століття. Ми не можемо “передавати за проїзд”, – йдеться в тексті листа Uber до голови Асоціації Ігоря Моісеєнка, надісланого також в Київську мерію і Київську облдержадміністрацію
На думку Соколянського, водії повинні мати можливість зосередитися на безпечному управлінні автобусом, а не “рахувати гроші на ходу”.
“Ви вимагаєте заборонити Uber Shuttle. Ми пропонуємо ввести прозоре регулювання для всіх. Правила гри повинні бути написані не під вас і не під Uber Shuttle. Вони повинні ставити пасажира на перше місце і давати пасажиру повний асортимент опцій мобільності”, – підкреслив він.
Голова з розвитку Uber в Центральній і Східній Європі також зазначив, що розуміє проблеми приватних перевізників, що настали внаслідок введення карантину у зв’язку з пандемією COVID-19, і запропонував учасникам асоціації після оновлення парку почати роботу з платформою Uber Shuttle, в тому числі в рамках їхніх існуючих маршрутів.
Раніше новостворена Громадська спілка “Асоціація перевізників Києва та Київської області” звернулася з листом до мера Києва Віталія Кличка, в якому просить КМДА призначити окрему компанію-оператора зі збору оплати за проїзд, дозволити купівлю і встановлення валідаторів за рахунок КП “ГІОЦ”, а також закрити сервіс Uber Shuttle.
ромадська спілка “Асоціація перевізників Києва та Київської області” була створена 13 березня 2020 року, до неї увійшли такі компанії, як ТОВ “Союз-Авто”, ТОВ “Кийтранс-2005”, ПП “Універсал-Транс”, ТОВ “Транс-Груп”, ПП “Парк”, ТОВ “Радонь”, ТОВ “Транс-Сіті”, ПП “Базальт”, ТОВ “Д-М Київтранс” та ТОВ “Політехавто-Б”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас