Державний Електроважмаш довели до банкрутства — Фонд держмайна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державний Електроважмаш довели до банкрутства — Фонд держмайна

Фондовий ринок
1130
У Фонді держмайна заявили, що менеджмент державного підприємства Електроважмаш фактично довів його до банкрутства.
Про це сказав заступник голови Фонду Сергій Ігнатовський.
Він розповів, що протягом багатьох років «корупціонери паразитували на державному підприємстві». Робили це, призначаючи підконтрольний менеджмент, який використовував виробничі та економічні потужності підприємства в інтересах окремих бізнесових груп. У Фонді кажуть, що фактичне банкрутство побачили після передачі їм функції управління.
Так, на час призначення нового керівника, справу якого зараз розглядає суд, на рахунках Електроважмашу залишився мільйон гривень, за необхідних 60 млн, а 80% замовлень не виконували в терміни, передбачені договорами.
«Керівництво ФДМУ заявляє про готовність всіляко сприяти слідству та сподівається на об’єктивний розгляд справи з метою покарання усіх дійсно причетних до корупційних схем та забезпечення державних інтересів», — переконує Ігнатовський.
16 червня стало відомо, що посадовців державного заводу «Електроважмаш» у Харкові викрили на розтраті його майна у великих розмірах. Вони постачали продукцію в обхід санкцій до Росії за заниженими цінами. На підприємстві правоохоронці провели обшуки.
Раніше голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко повідомив, що держава планує продати Електроважмаш наприкінці листопада 2020 року.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас