Шмигаль пояснив позицію уряду з приводу приватизації держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль пояснив позицію уряду з приводу приватизації держпідприємств

Казна та Політика
311
Приватизація необхідна, адже більшість держпідприємств не приносять доходів у вигляді дивідендів і податків до державного бюджету через відсутність ефективного власника.
Про це заявив під час презентації програми дій уряду в сесійній залі ВР прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
“Що стосується приватизації: дійсно, в цьому році підготовлений досить великий пакет малої, середньої, великої приватизації. Звичайно, ми дуже уважно з фондом держмайна оцінюємо можливості ринку, можливості інвесторів сьогодні, і в першу чергу ми говоримо про так звану “малу приватизацію”, коли в регіонах частина державних підприємств малого та середнього розміру, які сьогодні не приносять фактично доходів у вигляді дивідендів і податків у державний бюджет, частина з яких перебуває у “плачевному” стані з невиплатою заробітної плати, тому що там немає ефективного власника і держава не встигає контролювати ефективність цих підприємств. Вони сьогодні розкрадаються, цю приватизацію необхідно здійснити в першу чергу”, – розповів Шмигаль.
Він нагадав, що в Україні на сьогодні понад 3900 державних підприємств різного розміру.
“Коли ми порівнюємо з іншими державами, то держава може ефективно управляти кількома десятками найбільших, найбільш ефективних підприємств, які можуть наповнювати бюджет… Сьогодні такі підприємства визначені, вони не підлягають приватизації, вони будуть корпоратизуватися для підвищення їх ефективності, і надходження від цих підприємств повинні зростати. Все інше – неефективні, дрібні, середні підприємства, які на сьогодні є тягарем на тілі держави і повинні бути приватизовані”, – сказав Шмигаль.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас