У ПФ пояснили, чому більше не виплачують «карантинну тисячу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПФ пояснили, чому більше не виплачують «карантинну тисячу»

Казна та Політика
25405
В Україні у зв’язку з введенням карантину уряд ухвалив рішення про виплату частині пенсіонерів додаткової доплати в розмірі 1000 гривень. Зараз до відділень Пенсійного фонду масово надходять скарги від громадян, які вважали, що ця допомога буде щомісячною або які не отримали цю допомогу. Однак ця грошова допомога була передбачена як разова і належала вона не всім пенсіонерам.
Про це повідомила заступник начальника управління Пенсійного фонду м. Сєвєродонецька Олена Вєтрова.
«У квітні була проведена виплата 1000 грн громадянам, у яких розмір пенсій не перевищує п’яти тисячі гривень. Дуже багато отримуємо питань і скарг від громадян, тому що багато хто вважає, що виплата повинна здійснюватися щомісяця. Ні, це одноразова допомога, в квітні. Так, цю “тисячу” виплачували і в травні, і в червні. Але це стосувалося тих громадян, які “тисячу” не отримали в квітні. Тому це не щомісячна виплата, а одноразова», – розповіла вона.
Представниця ПФУ також зазначила, що з липня заплановано зростання прожиткового мінімуму, що позначиться на мінімальних пенсіях. Ці виплати перерахують автоматично, і приходити до відділень ПФУ людям не потрібно.
«1 липня підвищується прожитковий мінімум для громадян, які втратили працездатність. Відповідно до нього у нас встановлюється і мінімальна пенсія. Тобто з 1 липня Пенсійним фондом буде проведено автоматичний перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної пенсії. Ті, хто отримує мінімальну пенсію, побачать підвищення. Також це торкнеться тих громадян, у яких в пенсії є складові, засновані на розмірі мінімальної пенсії – доплата за нормативний стаж, пенсії за особисті заслуги та інше», – зазначила Вєтрова.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
АіФ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас