Смартфони отримають реальний оптичний зум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони отримають реальний оптичний зум

Технології&Авто
839
Камери для смартфонів були однією з найцікавіших технологій в останні роки. Ми бачили різні види реалізацій масштабування, що завжди було слабким місцем для цих крихітних камер. Хоча телеоб’єктиви допомогли, їх оптимальні характеристики були видні тільки в певних діапазонах, а не у всіх. Нова розробка O-Film може змінити це.
Шеньчженьський виробник представив модуль перископічної камери з безперервним збільшенням, товщина якого становить всього 5,9 мм. Це прорив для фотозйомки на смартфонах, оскільки в сучасних реалізаціях використовується телеоб’єктив, фокусна відстань якого більша, ніж у основної камери.
Це означає, що вони найкраще працюють на певній частині діапазону масштабування (наприклад, в 2 рази), а решта досягається за рахунок гібридного програмного обрізання. Перископічні лінзи підняли це на сходинку вище, буквально склавши оптику на 90 градусів всередині корпусу телефону, щоб мати можливість вмістити більше лінз для досягнення більш високого збільшення, наприклад, 5x або вище.
Смартфони отримають реальний оптичний зум
Це було вперше у Huawei, а потім у Samsung і Xiaomi. Хоча це дозволяє досягти кращих результатів у більш високих діапазонах, менші діапазони збільшення повинні бути досягнуті за допомогою вторинного короткого телеоб’єктиву або цифрової інтерполяції.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас