Рада ухвалила закон про планування використання земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон про планування використання земель

Аграрний ринок
399
Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт №2280, яким пропонується врегулювати питання встановлення меж та комплексного просторового планування територій громад.
Відповідний законопроєкт підтримали 320 народних депутатів у середу.
Законопроєкт встановлює, що цільове призначення земельної ділянки визначається її власником самостійно, відомості про обраний власником вигляд цільового призначення ділянки вносяться до Державного земельного кадастру. Встановлення та зміна виду цільового призначення земельної ділянки її власником не потребує розробки документації із землеустрою та прийняття рішень органами влади, органами місцевого самоврядування (крім земель оборони).
Законопроєктом пропонується врегулювання питань встановлення меж громад; комплексного просторового планування територій громад, при цьому скасовується необхідність розробки декількох, споріднених за змістом, видів містобудівної документації та документації із землеустрою. Пропонується також нормування питань, пов’язаних із затвердженням такої документації; нормування формування електронної картографічної основи для планування території; забезпечення реального зв’язку програм соціально-економічного розвитку з документацією з просторового планування; створення механізму обліку громадських і приватних інтересів через громадські обговорення.
Авторами законопроєкту “Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів з планування використання земель” виступили 11 депутатів фракції “Слуга народу” і один з депутатської групи “За майбутнє”.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас