Кулеба розповів, чому деякі країни заборонили в'їзд для українців і чи вплине це на безвіз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кулеба розповів, чому деякі країни заборонили в'їзд для українців і чи вплине це на безвіз

Казна та Політика
1162
Міжнародне авіасполучення поступово відновлюється і деякі європейські кордони починають відкриватися, але з певними умовами. Українцям висувають умови в’їзду до Європи, а деякі країни взагалі поки не готові приймати наших співгромадян. 
Про це розповів голова МЗС Дмитро Кулеба у сюжеті Сніданку з 1+1.
Люди бояться, чи не скасують нам безвіз. У міністерстві закордонних справ заспокоюють. “Жодних загроз українському безвізу з Європейським Союзом немає. Більше того, навіть за лінією горизонту, яку ми не бачимо, але яка є, таких загроз теж немає”, – каже голова МЗС Дмитро Кулеба.
Усі обмеження пов’язані винятково з ситуацією із пандемією і є тимчасовими. Умови щодо кожної країни міністр радить шукати на спеціальному сайті.
“Міністерство закордонних справ запускає спеціальний сайт, де кожен громадянин онлайн зможе тицьнути на країну і побачити правила в’їзду до неї, а також те, чи можна її відвідати. Якщо може, то на яких умовах”, – наголошує міністр. 
Мапа буде постійно оновлюватись. Також у міністерстві пояснили, чому Україну поставили в один ряд з країнами, де захворюваність на коронавірус більша.
“Наприклад, є такий критерій як кількість смертності на добу, є критерій кількість нових захворювань на 100 тисяч населення, є критерій кількість тестувань. Тобто – це ціла низка критеріїв, з яких складається загальна картина”, - пояснив Дмитро Кулеба.
Часто європейці самі не можуть розібратися в собі. Так греки спочатку запросили всіх до себе, а згодом повідомили, що чекають лише на громадян Євросоюзу. На кордоні можуть зупинити не лише українців. Так грецькі прикордонники не пускали до країни громадян Сербії. Ситуацію вирішили лише за втручання МЗС Сербії. Британці запровадили обов’язковий двотижневий карантин для іспанців, а ті погрожують англійцям зробити те ж саме. 
Україна склала власний список “зелених“ і “червоних“ країн. Так, громадяни “зелених“ можуть без проблем приїхати до України, а ось «червоним» доведеться відбувати обов’язковий двотижневий карантин.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас