Fitch назвали головний виклик для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch назвали головний виклик для України

Казна та Політика
710
Програма stand by Міжнародного валютного фонду (МВФ) забезпечить країні необхідне фінансування, однак зберігається ризик серйозного сповільнення і припинення реформ, констатується у коментарі міжнародного рейтингового агентства Fitch у вівторок.
“Ключове завдання, що стоїть перед адміністрацією Зеленського, полягає в тому, щоб оновити свої реформаторські повноваження з потенційно зростаючими політичними витратами”, – зазначено у релізі агентства.
Fitch зазначає, що програма МВФ демонструє прагнення міжнародних партнерів та інших зацікавлених стейкхолдерів захистити макроекономічні та фіскальні досягнення в Україні від коронавірусного шоку та запобігти зриву реформ.
Проте, через внутрішньополітичні чинники потрібен час, щоб досягти угоди з Фондом, зазначає агентство.
“Популярність президента Зеленського, більшість правлячої партії у Верховній Раді та присутність в уряді технократів і політиків, які виступають за реформи, забезпечили сприятливий фон після виборів у липні минулого року. Але видимий опір реформам із боку зацікавлених кіл, зокрема олігархів, вражаюча фрагментація президентської партії у Верховній Раді та швидка зміна ключових позицій Кабміну вплинули на динаміку реформ, послабили ключові закони, такі як реформа сільгоспземель, і ризикують створити політичну невизначеність”, – описує ситуацію Fitch.
На його думку, передбачуваний регулярний прогрес із виконання програми Stand-by зменшить ризик рефінансування і збереже недавні поліпшення у структурі державного боргу в іноземній валюті та терміни погашення, а також підвищить перспективи відновлення економіки шляхом усунення обмежень на приватні інвестиції, такі як слабке верховенство права.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас