У Кабміні розглядають два сценарії розвитку економіки після коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розглядають два сценарії розвитку економіки після коронавірусу

Казна та Політика
793
У Кабінеті Міністрів розглядають два альтернативні сценарії розвитку економіки України з урахуванням наслідків поширення коронавірусу — оптимістичний і кризовий.
Про це повідомили в пресслужбі Кабміну.
При цьому оптимістичний сценарій передбачає швидке подолання поширення коронавірусу. Кризовий — розгортання другої хвилі зараження і глобальну фінансово-економічну кризу.
За кризовим сценарієм прогнозується падіння ВВП в 2021 році на рівні 5−7% з подальшим помірним зростанням в середньому за період 2022−2024 роки на рівні 2,5% щорічно.
Очікується, що менш як 50% мігрантів повернуться на роботу за межами України. Ринок праці (безробіття) буде рости. Прогнозуються низькі обсяги інвестицій і споживання, що не дозволить вийти на допандемічний рівень, а дефіцит бюджету буде зростати.
За оптимістичним сценарієм прогнозується прискорене зростання економіки вже починаючи з 2021 року, що дозволить в кінці 2024 року перевищити рівень розвитку 2019 року на 17,4%. В середньому за період 2021−2024 роки зростання ВВП прогнозується на рівні 5,4% на рік з прискоренням зростання до 6,5% в 2024 році.
Також прогнозують, що понад 90% мігрантів повернуться на роботу за межами України. Ринок праці (безробіття) буде знижуватися і вийде на допандемічний рівень. Очікується швидке нарощування обсягів інвестицій, споживання і експорту. Дефіцит бюджету буде знижуватися і вийде на допандемічний рівень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас