Як інвестору купити закордонні цінні папери - інструкція від експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як інвестору купити закордонні цінні папери - інструкція від експерта

Фондовий ринок
1263
Для того, щоб купити закордонні цінні папери, передусім інвестору потрібно мати рахунок у цінних паперах.
Про це розповів Василь Матій, фінансист, партнер iPlan.ua, співзасновник бізнес спільноти BOARD, на вебінарі “FinUpdate 7: Куди інвестувати у 2020 році”. Invest партнер вебінару – фінансова компанія Royal Standard Group.
Такий рахунок має відмінності від банківського рахунку, адже рахунки у цінних паперах обліковують і ведуть спеціалізовані установи – депозитарії.
Так само у інвестора має бути договір із брокером, професійним учасником у ринку цінних паперів, який акредитований здійснювати операції купівлі та продажу.
Третім і останнім елементом, необхідним для купівлі закордонних інвестицій, є банківський рахунок, куди будуть переказуватися кошти.
Як діяти:
  • треба мати валютні кошти у банку, в якому обслуговується інвестор;
  • через інтерфейс брокера сформувати інвойс (рахунок-фактура) про намір здійснити переказ певної суми коштів у валюті на рахунок брокера;
  • інвойс треба передати в банк, а з ним і документи, що підтверджують доходи. Варто пам’ятати, що згідно із новим законом про фінансовий моніторинг, банки можуть не запитувати документи про доходи, якщо сума переказу – до 400 тис. грн. Але якщо інвестор щойно відкрив рахунок у банку і намагається переказати суму у 10 – 15 тис. доларів, то швидше за все банк запитає ці документи;
  • після цього робиться сам платіж – дистанційно чи паперовим платіжним дорученням, залежно від того, з яким банком співпрацює інвестор;
  • коли кошти надійдуть, вони будуть вказані в інтерфейсі у брокера – тоді й можна придбати будь-які цінні папери у різних юрисдикціях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас