Хто найбільше постраждав від карантину (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто найбільше постраждав від карантину (інфографіка)

Фондовий ринок
3645
Карантин «підкосив» багато українських бізнесів. Деякі з них остаточно припинили існування, а деякі продовжують працювати в обмеженому режимі та поступово відновлюються. Але хто ж постраждав найбільше?
В robota.ua в розпал карантину проводили велике дослідження компаній семи найбільших галузей – Retail, ІТ, Промисловість та виробництво, Агро, Фарма, Гуртова торгівля та FMCG. У кожному дослідженні брали участь компанії-представники галузі в Україні, вони відповіли на наші запитання, й це дало нам змогу зробити декілька великих галузевих звітів. Коротко про їх результати – далі.
Які компанії найбільше відчували кризу. За результатами опитування, найбільше від кризи постраждала галузь роздрібної торгівлі (Retail), на це вказали майже 80% її представників. На другому та третьому місці – Промисловість і Гуртова торгівля відповідно.
Хто найбільше постраждав від карантину (інфографіка)
Як карантин вплинув на рівень продажів. Значно впали продажі в 4 з 7 галузей: у Гуртовій торгівлі (вона постраждала найбільше), Промисловості, Роздрібній торгівлі та Фармі. Найменше постраждав Агросектор – тут на погіршення продажів вказали лише 31% респондентів.
Хто найбільше постраждав від карантину (інфографіка)
Цікаво, що майже 40% ІТ-компаній відзначили, що не продають нічого взагалі в період кризи.
Яку зарплату компанії пропонували кандидатам? Відповіді представників усіх галузей були схожими: вони або повністю заморозили набір і тому не пропонують нікому зарплату взагалі, або ж пропонують докарантинну.
Найчастіше докарантинну зарплату пропонували в Агросекторі – на це вказали майже 85% респондентів.
Хто найбільше постраждав від карантину (інфографіка)
Що відбувалося зі співробітниками, які давно працюють у компанії? Результати нашого опитування свідчать про те, що більшість українських компаній зберегли команду – про це повідомили від 70% до 85% респондентів із кожної галузі (навіть ті, в яких найбільше впали продажі).
Хто найбільше постраждав від карантину (інфографіка)
Майже 10% опитаних у галузі Промисловості вказали, що скоротили до 10% штату, приблизно такий же показник за цією відповіддю й в інших галузях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас