Названо найбагатшого міністра Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбагатшого міністра Кабміну

Казна та Політика
1432
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков є найбагатшим серед усіх членів Кабінету Міністрів. Він задекларував близько 71 млн гривень.
Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна “мільярди гривень і тисяча машин: що показали депутати і міністри в деклараціях”.
Таким чином Авакову вдалося накопичити найбільший капітал, проте від нього не сильно відстає міністр економіки Ігор Петрашко, у якого задекларовані активи на 53 млн гривень. Далі за списком йде віце-прем’єр-міністр Олексій Резніков – 42 млн гривень, міністр охорони здоров’я Максим Степанов – 29 млн гривень і міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов – 27 млн гривень.
Однак згідно з даними декларації, у Арсена Авакова зараз є 1,8 млн гривень готівкою, та це не найвищий показник. Найбільше фінансів на руках у Петрашка і Чернишова – близько 14 млн гривень.
За наявністю автомобілів, перше місце посідає Резніков, у якого їх 7. Також у трійці лідерів за кількістю авто – Чернишов і Степанов – у них по чотири. У трьох міністрів (Арсена Авакова, Дмитра Кулеби і Вадима Пристайка) машин немає взагалі.
Зазначимо, міністр соцполітики Марина Лазебна у своїй декларації активів взагалі не вказала.
Нагадаємо, декларація про доходи та майно державних посадових осіб подається держслужбовцями та публічними посадовими особами раз на рік у рамках законодавства про цивільну службу та закону про протидію корупції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас