Фонд соцстраху недоотримав ЄСВ на 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд соцстраху недоотримав ЄСВ на 1 млрд грн

Казна та Політика
321
Протягом травня цього року Фонд соцстрахування України (ФССУ) отримав 1,856 млрд грн частки єдиного соцвнеску, що на 18,6% (на 423 млн грн) менше від прогнозного показника, повідомила прес-служба Фонду. Всього з початку року на рахунок Фонду від частки ЄСВ надійшло 10,066 млрд грн, що менше від плану на 9,8% (або на 1,097 млрд грн).
“Невиконання дохідної частини бюджету Фонду пов’язане, зокрема, з нижчим від прогнозованого розміром фонду оплати праці по країні, зменшенням обсягів виробництва під час пандемії”, – пояснюють ситуацію в ФССУ.
У Фонді соцстрахування нагадали, що з метою забезпечення його стабільної роботи 20 травня Кабмін ухвалив рішення про надання йому фінансової допомоги з Фонду боротьби з COVID-19 у розмірі 2,279 грн, з яких 1,808 млрд грн фонд повинен повернути державі.
Комітет Верховної Ради з питань бюджету 3 червня погодив виділення зазначених коштів, а фінансова допомога буде надана ФССУ після внесення змін до річного бюджету.
“Надходження в розмірі 9,5727% єдиного внеску є основним джерелом доходів Фонду соцстрахування і спрямовуються на фінансування матеріального забезпечення, страхових виплат і медико-соціальних послуг для 12,3 млн застрахованих осіб і понад 205 тис. постраждалих на виробництві та їхніх сімей”, – резюмували у фонді.
Нагадаємо, в середині травня правління ФССУ на екстреному засіданні звільнило з посади директора Фонду Олену Думу. Таке рішення було ухвалено у зв’язку з численними фактами порушення Думою законодавства про працю, загальнообов’язкове державне соціальне страхування, інших законів і нормативно-правових актів Фонду в період з 31 січня по 22 квітня.
Правління також призначило в. о. директора виконавчої дирекції ФССУ начальника фінансово-економічного управління виконавчої дирекції Фонду Тетяну Михайленко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас