В Україні змінили розміри соціальних виплат: хто і скільки зможе отримати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінили розміри соціальних виплат: хто і скільки зможе отримати

Особисті фінанси
46730
Депутати Верховної Ради України ухвалили законодавчий акт, згідно з яким значно збільшено розміри соціальних виплат.
Згідно з повідомленням, яке опубліковано на офіційному сайті українського парламенту, в Україні на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, будуть виплачувати щомісячно допомогу у розмірі не двох, як було раніше, а двох з половиною прожиткових мінімумів.
Виплати будуть нараховуватися відповідно з віком: на дітей до 6 років опікун або піклувальник буде отримувати щомісяця по 4 447,5 гривень, від 6 до 18 років сума зросте до 5 545 грн.
Підвищать також соціальні виплати на дітей з інвалідністю. Для дітей з інвалідністю до 6 років – 6 226,5 гривень; для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років – 7 763 гривень.
Крім того, Рада узаконила виплати тим, хто доглядає одиноких літніх людей старше 80 років, якщо вони потребують постійного догляду. Їм будуть додатково до пенсії нараховувати 40 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого в державі. Крім того, особам старше 80 років будуть виплачувати 500 гривень, в рамках запровадженої раніше в Україні програми.
З 1 липня 2020 р за кожну дитину батькам виплачуватимуть 41 280 гривень. Перша виплата складе 10 320 гривень. Сума, що залишилася буде виплачена протягом наступних трьох років.
В Україні змінили розміри соціальних виплат: хто і скільки зможе отримати

Довідка Finance.ua:

  • Уряд України планує створити цільову програму гарантованого мінімального доходу. Нова програма передбачає об’єднання деяких існуючих соціальних виплат і їх збільшення для безробітних і пенсіонерів.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💰

За матеріалами:
Today.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас