​Уточнення щодо відсутності штрафів за несвоєчасне погашення кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

​Уточнення щодо відсутності штрафів за несвоєчасне погашення кредитів

Особисті фінанси
98
Інформуємо, що Верховна Рада України внесла зміни у законодавство щодо скасування штрафів та пені за прострочення платежів за споживчими кредитами. Це означає, що якщо у вас виникли труднощі з погашенням кредиту, банк:
  • Не нараховуватиме штрафу чи пені за прострочення платежу та не застосовуватиме санкцій у вигляді штрафу чи підвищеної відсоткової ставки у разі невиконання зобов’язань за користування споживчим кредитом до останнього календарного дня місяця, в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.
    Ознайомтеся також: користування кредитною карткою в пільговому періоді
Нагадуємо, що ухвалений закон не звільняє позичальників від обов’язків:
  • Виплачувати кредит;
  • Сплачувати проценти за користування кредитом;
  • Сплачувати комісії та інші платежі, передбачені кредитним договором (за винятком неустойки та штрафних санкцій);
  • Виконувати інші грошові та негрошові зобов’язання за кредитним договором (наприклад, щорічне страхування предмету іпотеки/застави, укладення інших договорів страхування, надання доступу для перевірки (огляду) предмету застави, подання до банку необхідних документів тощо).
    Дія цього закону розповсюджується на всі види споживчих кредитів, в тому числі кредитів на авто та іпотечні кредити.
  • Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20 травня 2020 року, карантин для запобігання поширенню в Україні коронавірусної хвороби COVID-19 на всій території України встановлено до 22 червня 2020 року.
  • Ви можете ознайомитись із Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 591-IX від 13 травня 2020 року.
    Ознайомтеся також: кредитні канікули для позичальників
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас