Єврокомісія внесла всі вірменські авіакомпанії до "чорного списку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія внесла всі вірменські авіакомпанії до "чорного списку"

Фондовий ринок
821
Вчора, 2 червня, Європейська комісія оновила список авіакомпаній, на які поширюється заборона на польоти або експлуатаційні обмеження в Європейському Союзі, через невідповідність міжнародним стандартам безпеки.
Як йдеться на сайті ЄК, після оцінки можливостей Вірменії з контролю за забезпеченням безпеки польотів всі сертифіковані авіакомпанії цієї країни були додані до цього списку.
“Рішення про включення вірменських перевізників до Списку безпеки польотів ЄС було прийнято на основі одностайної думки Комітету з безпеки польотів. Комісія за сприяння Агентства з безпеки польотів Європейського Союзу готова співпрацювати й інвестувати в Вірменію для підвищення безпеки польотів”, – заявила єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян.
Зокрема, 90 авіакомпаній з 16 країн включені до списку через поганий контроль авіаційної безпеки з боку цих держав:
  • Афганістан, Ангола (за винятком двох авіакомпаній), Вірменія, Конго (Браззавіль), Демократична Республіка Конго, Джибуті, Екваторіальна Гвінея, Еритрея, Киргизстан, Ліберія, Лівія, Молдова (за винятком трьох авіакомпаній), Непал, Сан-Томе і Прінсіпі, Сьєрра-Леоне і Судан;
  • названо також шість авіакомпаній, у яких виявлено серйозні недоліки в безпеці: Avior Airlines (Венесуела), Blue Wing Airlines (Суринам), Iran Aseman Airlines (Іран), Іракські авіалінії (Ірак), Med-View Airlines (Нігерія) і Air Zimbabwe (Зімбабве),
  • крім цього, три авіакомпанії піддані експлуатаційним обмеженням і можуть літати в ЄС тільки з певними типами літаків: Air Service Comores (Коморські Острови), Iran Air (Іран) і Air Koryo (Північна Корея).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас