Італія відкриває кордони для туризму з країнами Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія відкриває кордони для туризму з країнами Європи

Світ
436
В Італії з сьогоднішнього дня відкривають кордони для туристів з країн Європи і відновлюють переміщення між регіонами, повідомила в середу італійська редакція видання The Local.
За даними видання, влада країни скасувала вимогу дотримання двотижневого карантину після приїзду в Італію для країн Євросоюзу, чотирьох країн Шенгенської зони – Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейну і Швейцарії, а також для Великобританії, Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану.
Туристи з цих країн не зіткнуться з жодними обмеженнями при в’їзді в Італію, проте вони можуть бути поміщені на карантин при поверненні додому, якщо це передбачають правила тієї чи іншої країни.
Як повідомляють європейські ЗМІ, міжнародні авіаперельоти відновляться в Мілані, Римі та Неаполі.
Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте раніше заявив, що, відновлюючи міжнародний туризм, країна ризикує отримати сплеск захворюваності на коронавірус COVID-19.
“Ми стикаємося з обдуманим ризиком, усвідомлюючи, що крива заражень може знову піти вгору, – заявив Конте в ефірі італійського телебачення. – Нам потрібно прийняти цей факт, в іншому випадку ми ніколи не зможемо почати все заново”.
Італія формально не закривала свої кордони – залишати і повертатися в країну дозволялося по роботі або з причин медичного характеру. Ті, хто прибував у країну, поміщалися на 14-денний карантин. Переміщення між регіонами також дозволялися в разі наявності невідкладних причин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас