Провайдер "Воля" повідомляє про триденну кібератаку на інфраструктуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провайдер "Воля" повідомляє про триденну кібератаку на інфраструктуру

Фондовий ринок
633
Провайдер “Воля” повідомляє про триденні кібератаки на власну інфраструктуру, в результаті якої понад 100 тисячі абонентів відчули проблеми в користуванні інтернетом.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
Повідомляється, що повна відсутність доступу до сервісів тривала 12 хвилин у неділю, 31 травня і 45 хвилин вчора, 1 червня. Також була зафіксована атака на веб-сайт volia.com, але її вдалося нейтралізувати. DDoS атаки були масивними і добре організованими.
“Атаки такого обсягу мають своїх замовників і виконавців. Іноді за ними іде вимагання та інші спроби впливу на компанію. Тому Воля твердо заявляє: ці атаки не допоможуть злочинцям досягти своїх цілей, тому що компанія діє виключно в рамках законодавства, захищаючи свій сервіс і кожного абонента.
Компанія користується сучасними системами виявлення DDoS атак, блокує атакований хост на рівні ядра мережі, вживає також й інших заходів. Незважаючи на це, в компанії не можуть бути впевнені, що атаки не повторяться знову, проте роблять все можливе, щоб цього уникнути”, – йдеться в повідомленні.
У компанії передали всю наявну інформацію в кіберполіцію, за словами юристів компанії, такі дії кіберзлочинців носять ознаки кримінального злочину, за статтею 361 ККУ, яка передбачає обмеження волі до 5 років.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас