Мінфін відзвітував про витрати бюджету на боротьбу з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін відзвітував про витрати бюджету на боротьбу з коронавірусом

Казна та Політика
220
Міністерство фінансів України продовжує моніторити бюджетні витрати на придбання товарів і послуг, необхідних для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.
Як повідомили в прес-службі Мінфіну з посиланням на дані Держказначейства, до 28 травня включно за рахунок бюджетів всіх рівнів здійснено платежів на суму 2,62 мільярда гривень, з них 658 мільйонів гривень з держбюджету і 1,965 мільярда гривень з місцевих бюджетів.
Згідно з повідомленням, всього в Держказначействі зареєстровано бюджетних зобов’язань по таких закупівлях на суму понад 3,4 мільярда гривень (934 мільйони з держбюджету, 2,484 мільярда гривень з місцевих бюджетів). Як повідомляв УНІАН, на початку травня Кабінет міністрів України виділив 3 мільярди 132 мільйони гривень на боротьбу з поширенням коронавірусу в Україні.
У складі держбюджету створюється Фонд боротьби з коронавірусом в обсязі 64,7 мільярда гривень, які будуть спрямовані на першочергові та пріоритетні напрямки протидії поширенню COVID-19. Крім того, в держбюджеті додатково передбачено 15,8 мільярда гривень для доплат до зарплати медпрацівникам, які протистоять епідемії. Загалом витрати Міністерства охорони здоров’я збільшуються на 16,4 мільярда гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас