Volkswagen проінвестував $2,6 млрд у розробника безпілотних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen проінвестував $2,6 млрд у розробника безпілотних авто

Фондовий ринок
463
Німецький автовиробник Volkswagen AG закрив операцію по інвестиціях в розмірі 2,6 мільярда доларів в стартап Argo AI, спеціалізація якого – виробництво безпілотних автомобілів.
Про це повідомляє Reuters.
Argo, заснована у 2016 році Брайаном Салескі і Пітером Рандером, зараз контролюється VW і Ford Motor Co, які зробили початкові інвестиції в Argo одразу після його заснування.
Детальна інформація про інвестиції в VW, яка не включає в себе угоду про купівлю в Ford акцій Argo на 500 мільйонів доларів, була оголошена в липні минулого року.
За словами Салескі, угода передбачає передачу Argo відділу VW по безпілотним авто, що базується в Мюнхені, що збільшує штат Argo до більш ніж 1000 чоловік.
Минулого тижня VW повідомив, що його наглядова рада схвалила кілька проєктів в рамках багатомільярдного альянсу з Ford, який також був оголошений в липні минулого року.
У 2018 році компанія Ford створила компанію Ford Autonomous Vehicles LLC, зобов’язавшись інвестувати 4 мільярди доларів до 2023 року, і шукала зовнішніх інвесторів, щоб допомогти розділити зростаючі витрати на розробку автономних транспортних засобів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас