Бізнес розкритикував стимулювальний тариф на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес розкритикував стимулювальний тариф на електроенергію

Енергетика
1439
Проєкт моделі переходу на стимулювальне регулювання, запропонований Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), не відповідає очікуванням бізнесу і може мати негативний вплив на галузь. Про це заявила Європейська Бізнес Асоціація.
На її думку, запропонована методологія не враховує успішний міжнародний досвід і не сприятиме залученню обсягу інвестицій, які б дозволили оновити мережі в потрібному масштабі. Великий бізнес наполягає на доопрацюванні запропонованої методології з урахуванням пропозицій Комітету з енергетики асоціації.
Її експерти пропонують використовувати європейську практику, яка передбачає використання єдиної бази активів, і визначати норму прибутковості на рівні WACC з перерахунком раз на рік або перед початком регуляторного періоду. Всі інвестиції в основні засоби оператора системи розподілу, крім плати за приєднання, повинні обчислюватися як кошти, за рахунок яких була створена регуляторна база активів.
В асоціації хочуть, щоб враховувався показник прибутку на базу активів в поточному році інвестування, а на наступний рік адаптувати тарифи, якщо задекларовані інвестиції не були втілені. Також компанії пропонують розробити комплексну державну програму довгострокового кредитування операторів системи розподілу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас