Apple програла апеляцію в Італії: має виплатити штраф €10 млн через уповільнення старих iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple програла апеляцію в Італії: має виплатити штраф €10 млн через уповільнення старих iPhone

Фондовий ринок
350
Ще в 2018 році компанія Apple була оштрафована в Італії на суму €10 млн. Це стало наслідком скандалу зі зниженням продуктивності iPhone. Apple швидко подала апеляцію на це рішення, однак нові судові рішення свідчать, що компанія програла цю апеляцію, і штраф в €10 млн залишився в силі.
У 2018 році італійський суд ухвалив, що Apple не розкрила належним чином інформацію про зміну продуктивності, реалізовані в iOS 10.2.1. В рамках цього оновлення були реалізовані нові алгоритми регулювання продуктивності для iPhone зі старіючим батареями. В результаті, власники старих iPhone відчули помітне падіння продуктивності їхніх пристроїв. Після проведення розслідування італійське антимонопольне відомство оштрафувало Apple на €10 млн і звинуватило компанію в «несправедливій комерційній практиці». І тепер це рішення було залишено в силі апеляційним судом Італії.
Висновки початкового розслідування були правильними щодо того, що зміни в продуктивності пристроїв через стан батареї мали бути негайно доведені до відома власників iPhone. Apple же реалізувала ці зміни, не розкриваючи інформацію про них для користувачів у повідомленні до релізу iOS 10.2.1. А це є «несправедливою комерційною практикою» і порушенням статті 22 місцевого споживчого кодексу.
Додамо, пізніше Apple дозволила власникам iPhone відключати функцію зниження продуктивності на пристроях зі старими батареями, які частково втратили свої первісні характеристики в результаті хімічного старіння.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас