Гроші на депозит або в ОВДП: як в Україні можуть провести загальне декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші на депозит або в ОВДП: як в Україні можуть провести загальне декларування

Казна та Політика
6487
В рамках майбутнього загального декларування українців можуть мотивувати покласти кошти на депозит або купити облігації внутрішньої держпозики (ОВДП). При цьому питання оподаткування в уряді називають не первинним.
Про це в інтерв’ю розповів міністр фінансів Сергій Марченко.
За його словами, в уряді йдуть активні дискусії щодо розробки законопроєкту про одноразове декларування за дорученням Президента Володимира Зеленського.
“Тут мотивація як з боку легалізації активів, які є за кордоном, так і з боку активів всередині країни – доларова готівка і так далі. Важливо не створити занадто складний інструмент”, – зазначив Марченко.
Він підкреслив, що українці повинні отримати можливість “відбілити” або показати свої доходи, які складно легалізувати з урахуванням ризиків фінансового моніторингу.
“Потрібна система, при якій ми зупиняємося, починаємо жити по-новому. Хто хоче, будь ласка, заводьте свої активи в Україну, ось вам варіанти, можете покласти гроші на депозит або купити ОВДП”, – додав міністр.
Він також не відкидає, що українці можуть не піти на сплату 5%-го податку з так званої амністованої суми.
“Є кілька законопроєктів, в тому числі і наш. Але на цьому етапі концептуально доопрацьовується ідея. Далі вже будемо говорити про те, як і коли це реалізовувати… (підготовка законопроєкту про одноразове декларування, ред.) безпосередньо від Президента стоїть таке завдання”, – додав Марченко.
Нагадаємо, у травні Президент Володимир Зеленський закликав Кабінет Міністрів у тримісячний строк підготувати законопроєкт про одноразове декларування.
Зазначимо, до цього питання введення “нульової” декларації порушували ще в 2016 році після того, як завершився перший етап декларування доходів і майна чиновників, депутатів і перших осіб країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас