В уряді уточнили розміри траншів МВФ: у 2020 році Україна отримає $3,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді уточнили розміри траншів МВФ: у 2020 році Україна отримає $3,5 млрд

Казна та Політика
460
В межах нової програми співпраці stand-by між Україною та Міжнародним валютним фондом у 2020 році МВФ перерахує 2 транші кредиту на загальну суму, еквівалентну 3,5 мільярда доларів.
Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, нову кредитну програму МВФ має схвалити Рада директорів фонду. Відповідне її засідання має відбутися вже 5 червня 2020 року. Програма МВФ триватиме 18 місяців — протягом цього часу Україна буде отримувати транші кредиту на загальну суму 5 мільярдів доларів. Строк кредиту складе 5 років.
«Це кредит за програмою stand-by з доволі спрощеними умовами, який дасть Україні можливість рухатись в напрямку подолання наслідків коронакризи. Перший транш, який ми маємо отримати в червні, складатиме 1,9 мільярда доларів, на осінь ми очікуємо – 1,6 мільярда доларів, в наступному році — 1,5 мільярда доларів», — заявив Денис Шмигаль.
Раніше у Міністерстві фінансів України, коментуючи рішення МВФ укласти з Україною короткострокову програму stand-by замість більш довгострокової програми розширеного фінансування (EFF), повідомляли, що обсяги фінансування зі сторони МВФ у 2020 році залишаться на рівні 3,5 мільярда доларів. Ці кошти у 2020 році Україна очікувала отримати двома траншами — по 1,75 мільярда доларів. Таким чином, МВФ вирішив збільшити розмір першого траншу підтримки та зменшити розмір другого, однак загальні обсяги фінансування у 3,5 мільярда доларів залишити незмінними.
22 травня МВФ та українська влада дійшли попередньої згоди щодо кредиту на 5 мільярдів доларів. Це стало можливим після того, як Президент Володимир Зеленський підписав так званий «антиколомойський» закон, що унеможливлює повернення націоналізованого ПриватБанку колишнім власникам.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас