Керівництво Lufthansa заявило про можливість банкрутства концерну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво Lufthansa заявило про можливість банкрутства концерну

Фондовий ринок
827
У наглядовій раді концерну Lufthansa заявляють, що розглядають можливість банкрутства авіакомпанії. Особливий варіант банкрутства, згідно з яким компанія збереже управління власними активами, має явні переваги над державною допомогою.
Про це заявив член правління в інтерв’ю виданню Focus, передає інформагенція AFP.
Наприклад, у разі банкрутства відшкодування авіаквитків, сума яких оцінюється до 1,8 мільярда євро, можуть припинити. Також це полегшить звільнення співробітників та закриття збиткових дочірніх підприємств. Так, концерн може звільнити не до 10 тисяч своїх співробітників, а набагато більше.
“Відмова від пакету допомоги стане сигналом федеральному уряду про необхідність нових переговорів з Брюсселем”, – цитує Focus одного з членів наглядової ради Lufthansa.
Раніше у Lufthansa заявляли, що втрачають мільйон євро щогодини, через це резерви у майже чотири мільярди євро можуть закінчитися вже восени. У компанії припускають, що банкрутство зі збереженням контролю над власними активами стане можливим не раніше 2021 року.
Цю заяву керівництво Lufthansa зробило під час переговорів з німецьким урядом, який запропонував пакет фінансової підтримки на загальну суму близько дев’яти мільярдів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас