Білий дім не буде публікувати традиційні прогнози для економіки США цього року - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім не буде публікувати традиційні прогнози для економіки США цього року - WSJ

Світ
149
Адміністрація президента США Дональда Трампа не публікуватиме традиційні економічні прогнози влітку цього року в зв’язку з невизначеністю, пов’язаною з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.
Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерело в Білому домі.
За словами джерела, пандемія призвела до “нестійкості” економічних статданих і прогнози Білого дому не дадуть “повноцінного уявлення” про ситуацію в економіці.
Адміністрація американського президента вже кілька десятиліть поспіль щорічно публікує прогнози для темпів економічного зростання, зайнятості та інфляції в США. Зазвичай це відбувається влітку, через кілька місяців після публікації проекту бюджету.
Джерело зазначило, що адміністрація Трампа не публікувала прогнози для економіки і в 2017 році, оскільки бюджет не був готовий до травня.
Президент США Дональд Трамп і деякі з представників його адміністрації очікують, що різкий спад, який чекає на економіку в зв’язку з локдаунами, введеними для стримування поширення коронавірусу, швидко зміниться потужним зростанням слідом за зняттям обмежень.
До осені “ми побачимо всі сигнали повсюдної активізації економічної активності”, заявив у минулі вихідні економічний радник Білого дому Кевін Хассет на CNN. Хассет, який залишив посаду економічного радника Трампа в липні 2019 повернувся на цю посаду в 2020 році на прохання Білого дому, щоб працювати над програмою дій американської влади у відповідь на пандемію коронавірусу.
Білий дім, однак, не публікував жодних даних, що підкріплюють його прогнози швидкого відновлення економіки, пише WSJ.
Згідно з прогнозом Бюджетного управління Конгресу США (CBO), в четвертому кварталі поточного року американський ВВП скоротиться на 5,6% в річному вираженні.
У CBO вважають, що економіка США не зможе надолужити втрати, спричинені пандемією, навіть до кінця 2021 року. У жовтні-грудні 2021 року обсяг ВВП буде на 1,6% меншим, ніж в той же період 2019 року – до початку пандемії, очікують в CBO.
Більшість економістів, які брали участь в опитуванні WSJ в поточному місяці, очікують, що дно економічної активності в США буде пройдено в травні або червні, однак темпи зростання економіки будуть нижчі, ніж до пандемії, в найближчі кілька років.
Федеральна резервна система оприлюднить власні економічні прогнози за підсумками засідання 9-10 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас