ВВП України цьогоріч скоротиться на 7% через пандемію - прогноз економістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП України цьогоріч скоротиться на 7% через пандемію - прогноз економістів

Казна та Політика
222
ВВП України через пандемію коронавірусу скоротиться на 7% у 2020 році.
Такий прогноз озвучили учасники онлайн-круглого столу в Укрінформі «Економічний вплив пандемії COVID-19 на Україну» за результатами дослідження Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, проведеного у співпраці з Німецькою економічною командою (GET).
«Нами було розроблено три базові сценарії впливу коронавірусу: оптимістичний – з падінням економіки на 6%, базовий – 7% та песимістичний – 11%. Зважаючи на вчасне зняття карантинних обмежень, наш прогноз рухається ближче до оптимістичного сценарію падіння», – наголосив Віталій Кравчук, старший науковий співробітник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.
За його словами, найбільших збитків зазнали галузі транспортних перевезень, роздрібної торгівлі та промисловості, тоді як діяльність сільського господарства постраждала найменше.
Голова Національної організації роздрібної торгівлі Микола Ганул звернув увагу на те, що малий та середній бізнес є основою державної економіки. А в умовах, коли деякі підприємці припинили діяльність, ухвалення певних законопроєктів може негативно вплинути на відновлення їхньої роботи та на економіку України в цілому.
«Серед іншого мова йде про законопроєкт №2813, який пропонує повну заборону викладки тютюнової продукції та введення «стандартної пачки», що може реально призвести до зростання контрафактної продукції та ускладнення роботи торгівлі. Окрім цього, проєктом закону забороняється продаж тютюнових виробів особам та особами до 21 років (замість 18), що означає: працевлаштування людей цього віку для реалізації продукції у точках продажу буде неможливим», – звернув увагу Ганул.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас