Україна встановила п'ятирічний антирекорд за бюджетними видатками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна встановила п'ятирічний антирекорд за бюджетними видатками

Казна та Політика
1123
У І кварталі цього року видатки загального фонду держбюджету виявилися меншими за заплановані на 28,3 млрд грн (11%), а недонадходження головного кошторису країни склали 45 млрд грн (14%).
Це невиконання плану витрат стало найгіршим з 2015 року як в абсолютному, так і у відносному значенні, повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.
Як кажуть у відомстві, головні розпорядники коштів вже в січні ініціювали перерозподіл і передачу бюджетних призначень, що є наслідком неналежного планування. Крім того, Кабмін і головні розпорядники вкотре не забезпечили своєчасну розробку та затвердження документів, зокрема, паспортів бюджетних програм, необхідних для початку проведення видатків.
“Вже в І кварталі стали очевидними прорахунки при підготовці проєкту Державного бюджету на 2020 рік, на які звертала увагу Рахункова палата. Тоді нас не почули. Як наслідок, в січні-березні не здійснювалися деякі витрати на освіту, охорону здоров’я, будівництво спортивних об’єктів в цілому на 1,1 млрд грн”, – заявив Пацкан.
Джерелом проведення цих витрат, зазначив він, повинна була бути плата за ліцензії на діяльність у сфері азартних ігор. Однак законопроєкт, який регулює такі надходження до держбюджету, досі не ухвалено. Таким чином, своєчасне і повне здійснення видатків обмежувалося недонадходженнями до державного бюджету.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас