Стефанчук пояснив, навіщо Зеленський запропонував ввести подвійне громадянство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стефанчук пояснив, навіщо Зеленський запропонував ввести подвійне громадянство

Казна та Політика
5528
Метою законопроєкту Президента Володимира Зеленського №2590 про подвійне громадянство є об’єднання всіх українців, які живуть за кордоном, зі своєю країною.
Про це розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.
Він спростував один з парламентських міфів, що нібито цей закон потрібен для розпродажу українського громадянства іноземцям.
“Інститут громадянства в усьому світі давно десакралізований. Є країни, які дають громадянство за інвестиції. 86 країн мають подвійне громадянство. Ідеологія, з якою виступаємо ми, це також і частина програми Володимира Зеленського, – об’єднати 65 мільйонів українців, які розкидані по всьому світу. Дати їм можливість долучитися до великої України, до материкової України, щоб своїми знаннями, навичками і вміннями підняти її … Але ми повинні розуміти цілий ряд нюансів, які дають можливості для зловживань, в тому числі знаючи, що у нас війна. Важливо створити запобіжники … Ми зацікавлені не стільки в тому, щоб роздавати українське громадянство, скільки в тому, щоб дати можливість етнічним українцям, які виїхали, які мають родинні зв’язки з Україною, де б вони не жили, відчути себе українцем і громадянином. Це для нас дуже важлива місія, і створити саме такий законодавчий механізм – це питання номер один зараз”, – сказав Стефанчук.
За його словами, цей законопроект також обговорювався зі Світовим конгресом українців.
“Оскільки є деякі питання, ми вирішили зробити паузу (в прийнятті законопроекту. – Ред.), щоб проговорити всі нюанси і зрештою мати хороший інструмент”, – резюмував віцеспікер Ради.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас