У Міноборони кажуть, що знайшли механізм розв'язання проблем з недобудовами "Укрбуду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міноборони кажуть, що знайшли механізм розв'язання проблем з недобудовами "Укрбуду"

Казна та Політика
6657
У Міноборони заявили, що знайшли механізм розв’язання проблеми та запустили процедуру, щоб отримати рішення, які дозволять підписати договори з Київміськбудом про добудову 4 з 23 ЖК, що споруджуються на землях Міноборони.
Про це повідомив Ігор Халімон, радник міністра оборони, на зустрічі з інвесторами ЖК Укрбуд, що відбулася 26 травня.
Йдеться про такі житлові комплекси: «Чарівне місто», «Urban Park», «Art House» та «Оберіг-2». Однак зазначається, що договір буде укладено на попередніх умовах.
За його словами, відпрацьований та запущений вчорашньою датою механізм дозволить вже на початку червня цього року звільнити зазначені ЖК від судових справ та розв’язати проблемні питання з юридичним статусом замовника будівництва одного з ЖК, що знаходиться під егідою Міноборони.
Проблемні питання добудови, наразі, стосуються лише двох з чотирьох зазначених ЖК («Чарівне місто» та «Urban Park»). Проте укладання договорів з Київміськбудом можливе лише одразу за чотирма ЖК, оскільки питання комплексне і стосується передачі будмайданчиків від Укрбуду до Київміськбуду.

Довідка Finance.ua:

  • Після того, як в грудні 2019 року Президент Володимир Зеленський своїм рішенням проінформував усю країну, що будинки Укрбуду будуть добудовані Київміськбудом, інвестори, учасники Укрбуду та очільник Київміськбуду уклали письмовий меморандум про те, що всі житлові комплекси Укрбуду, без виключення, будуть прийняті та відновиться будівництво в строк до 6 місяців.
  • Тому на початку червня інвестори чекають на позитивну відповідь Міноборони щодо укладання з Київміськбудом договорів про добудову зазначених 4 ЖК, що своєю чергою, дасть можливість Київміськбуду прийняти всі ЖК та вчасно розпочати будівельні роботи на будмайданчиках.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас