Європа обговорює підвищення податків після пандемії коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа обговорює підвищення податків після пандемії коронавірусу

Світ
750
Європейські лідери солідарні в тому, що економіки їх країн вимагають грошових вливань через наслідки епідемії коронавірусу, однак їм доведеться вирішити, з кого стягувати ці кошти.
Про це пише агентство Bloomberg, на яке посилається Forbes.
Політики вже піднімають питання про підвищення податків на багатство або на доходи, незважаючи на те, що це зашкодить економічному зростанню. В якості альтернативи пропонується бути терпимими до більш високого зовнішнього боргу, як в Японії, або, можливо, викликати інфляцію, щоб зруйнувати борг, що само по собі є свого роду податком, пише агентство. Такий підхід виглядає заманливо, оскільки борг в єврозоні і Великобританії може перевищити 100% ВВП в цьому році.
У Європі зараз триває дискусія з приводу того, чи повинні підвищуватися податки після того, як економіка почне відновлюватися.
Соціал-демократи Швейцарії хочуть підвищення податку на прибуток, британські ЗМІ також сповнені спекуляцій на тему підвищення податків.
У ряді країн обговорюється податок на багатство. Його пропонує ввести в Іспанії міноритарна частина коаліційного уряду Unidas Podemos. У Франції уряд недавно знизив податок на багатство, однак економіст Тома Пікетті вважає, що це кращий спосіб знизити держборг.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас