Україна націлилася на ТОП-30 рейтингу Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна націлилася на ТОП-30 рейтингу Світового банку

Казна та Політика
741
Україна піднялася до 64-ї позиції в рейтингу Doing Business 2020 Світового банку, але має в майбутньому отримати місце в ТОП-30.
Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Ми сьогодні дивимося, як виграти регіональну конкуренцію, тому що Україна має цілу низку переваг. Тут я звернуся до рейтингу Doing Business. 2012 року ми стартували з 150-ї позиції, потім поступово рухалися до 71-ї, а сьогодні ми на 64-й позиції в світі з майже 190 країн. Наша мета – ТОП-30. Це буде не просто брендова статусна річ, що ми в топі – це означатиме, що ми виконуємо певні показники для інвесторів. Сьогодні вони говорять, що Україна дуже класна для інвестицій, але їм заважає буквально кілька параметрів”, – сказав Шмигаль.
У числі іншого, за його словами, уряду і Національному банку потрібно буде подбати про доступність фінансових ресурсів для бізнесу.
“Малий і середній бізнес повинен створювати велику кількість робочих місць, а велика економіка має розігріватися з держзамовленнями і будівництвом. Це ті драйвери, які мультиплікативно матимуть дуже хороший ефект. Його потрібно буде посилювати різними інструментами: інфляційними, курсовими і кредитними”, – пояснив Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • Рейтинг Doing Business – це щорічний рейтинг інвестиційної привабливості 190 країн світу, який укладається Світовим банком.
  • Звіт Doing Business складається за підсумками комплексного дослідження стану реформ в кожній країні за 10 ключовими індикаторами, які використовуються для аналізу економічних результатів та виявлення успішних реформ та оцінки їхньої ефективності. Індекс легкості ведення бізнесу Doing Business є важливим маркером для інвесторів при прийнятті рішення про інвестиції в ту чи іншу країну світу.
  • В 2019 році Україна піднялась в рейтингу Doing business, посівши 64-сходинку в рейтингу інвестиційної привабливості Doing business-2020, покращивши позицію 2018 року на 7 пунктів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас