Послаблення карантину не призвело до "стрибка" споживання електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Послаблення карантину не призвело до "стрибка" споживання електроенергії

Енергетика
1554
В Україні поки що не відбулося відчутного зростання споживання електроенергії внаслідок послаблення карантинних заходів.
Про це повідомляє ПрАТ НЕК “Укренерго”.
Рівень споживання електроенергії залишається на 4% нижчим, ніж на цей час у 2019 році.
“Другий етап послаблення карантину в окремих областях з 22 травня поки що не викликав відчутного зростання електроспоживання. Минулого тижня, 18-24 травня, середньодобове споживання в робочі дні збільшилося тільки на 0,2% до 348,4 млн кВт-год в порівнянні з попереднім тижнем. Але це на 4% менше рівня за аналогічний період минулого року (358 млн кВт-год)”, – йдеться в повідомленні.
Протягом останнього тижня добові обсяги нерозпроданої кінцевому споживачеві електроенергії в середньому становили близько 40 млн кВт-год. Ці обсяги були реалізовані на балансуючому ринку тим його учасникам (виробникам), які, згідно з Правилами ринку, подавали заявки на розвантаження (тобто, погоджувалися перепродати своїм покупцям/споживачам чужу електроенергію замість того, щоб виробляти свою).

Довідка Finance.ua:

  • Оператор системи розподілу ДТЕК Київські електромережі попереджає, що з 25 травня проводитимуть знеструмлення клієнтів, які несанкціоновано підключаються до мережі. Це стосується клієнтів, яким було припинено електропостачання до 12 березня за заборгованість, що сформувалася до карантину.
  • У НБУ повідомили про глибокий спад у виробництві електроенергії. У другій декаді травня збільшився попит і обсяги виробництва е/е, що свідчить про певне відновлення економічної активності на тлі ослаблення обмежень. Порівняно з минулим роком спад у виробництві е/е залишається глибоким – 11.4%, зазначили в НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас