Спростування інформації телеканалу "Україна" від 21.05.2020 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спростування інформації телеканалу "Україна" від 21.05.2020 р.

Особисті фінанси
91
Прес-служба АТ «БАНК СІЧ» уповноважена заявити про неправдивість інформації, що міститься у сюжеті телеканалу «Україна», щодо акціонерів банку.
Зокрема, йдеться про сюжет від 21 травня 2020 р.: «Слідами втрачених вкладів. Частина друга//спецрепортаж».
Відповідно до інформації, що оприлюднено на офіційному веб-порталі банку, акціонерами АТ «БАНК СІЧ» припинені переговори з Денисом Горбуненком щодо його участі як інвестора в капіталі банку. Також на річних Загальних зборах акціонерів АТ «БАНК СІЧ», які відбулись 28 квітня поточного року, було переобрано склад Наглядової ради банку.
Акціонери та члени Наглядової ради банку виконали усі вимоги Національного банку України, які були спрямовані регулятором до фінансової установи у період з 01.11.2019 р. по 30.01.2020 р., щодо приведення структури власності банку у відповідність до вимог з її прозорості.
Кінцевими бенефіціарними власниками банку є Баланда Олег Іванович та Раздорожний Валерій Вікторович.
Також інформуємо редакцію телеканалу «Україна», що 31 березня 2020 року на засіданні рейтингового комітету Національного рейтингового агентства «Рюрік», відповідно до планової процедури оновлення рейтингової оцінки, на підставі внутрішньої інформації і квартальної фінансової звітності банку за 01.01.2018 – 01.01.2020 рр. включно, а також публічної інформації та власних баз даних банку, було визначено довгостроковий кредитний рейтинг позичальника АТ «БАНК СІЧ» на рівні uaAA+ інвестиційної категорії з прогнозом «стабільний».
27 квітня 2020 року банк отримав аудиторський висновок річної фінансової звітності АТ «БАНК СІЧ» за 2019 рік від Baker Tilly в Україні – незалежного члена міжнародної мережі Baker Tilly International. У висновках аудиторів йдеться, що: «Фінансова звітність відображає достовірно, в усіх суттєвих аспектах, фінансовий стан банку на 31 грудня 2019 року та його фінансові результати і грошові потоки за рік, що закінчився зазначеною датою, відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності та відповідає вимогам Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» щодо складання фінансової звітності».
Відтак АТ «БАНК СІЧ» виконує усі нормативи Національного банку України і працює виключно у відповідності до законодавства країни.
За матеріалами:
Банк Січ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас