Міністерство енергетики та захисту довкілля буде розділено - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство енергетики та захисту довкілля буде розділено - Шмигаль

Казна та Політика
160
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що Міністерство енергетики та захисту довкілля України буде розділено на два профільні відомства.
Про це він заявив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Розділення міністерства і створення посади профільного міністра екології – це на порядку денному”, – сказав він.
Прем’єр наголосив, що попереднє об’єднання міністерств не дало того ефекту, якого очікувала влада.
“Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ в атомній енергетиці, потім вугільна галузь, а потім про червонокнижні рослини та вилов мотиля. Відтоді я став прибічником того, що екологією має опікуватися професійний еколог, якому це близько і який цим живе”, – заявив Шмигаль.
Нагадаємо, в серпні 2019 року Верховна Рада підтримала кандидатури на посади членів нового Кабінету міністрів України. Цим рішенням було призначено міністра енергетики та захисту довкілля України. До цього в уряді були два окремі міністерства: Міненергетики та Мінекології.
14 травня Комітет з питань екологічної політики та природокористування ухвалив рішення про необхідність розділення Міністерства енергетики та захисту довкілля на два міністерства та внесе відповідні рекомендації уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас