За два місяці пандемії найбагатші люди світу стали багатшими на 255 млрд доларів, - Forbes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За два місяці пандемії найбагатші люди світу стали багатшими на 255 млрд доларів, - Forbes

Світ
1262
Мільярдери, що входять у список 25 найбагатших людей світу, сумарно заробили 255 мільярдів доларів за два місяці пандемії коронавірусу. Зміни розміру статків мільярдерів оцінювалися з 23 березня по 22 травня.
Про це повідомляє видання Forbes.
За цей період більше всіх заробив засновник Facebook Марк Цукерберг. Його статок збільшився на 31,4 млрд, до 86,5 млрд доларів.
Forbes відзначає, що за останні два місяці акції Fаcebook піднялися в ціні приблизно на 60%, досягнувши рекордних значень 22 травня. На цьому тлі Цукерберг перемістився з сьомого місця у списку найбагатших людей, яке він займав у квітні, на четверте.
Трохи менше заробив засновник і керівник торгового онлайн-майданчика Amazon Джефф Безос – 29,9 млрд доларів, збільшивши статок до 146,9 млрд доларів. Він є найбагатшою людиною у світі за версією Forbes.
Зазначається, що в умовах пандемії, яка суттєво обмежила роботу фізичних ритейлерів, популярність торгових онлайн-майданчиків зросла. Це забезпечило зростання вартості акцій Amazon на 29% з березня.
Третю позицію зайняв голова Reliance Industries Limited Мукеш Амбані, який з березня збільшив свої статки майже на 20 млрд доларів. Тепер вони становлять 52,7 млрд доларів, а Амбані став найбагатшою людиною Азії.
Сумарні статки 25 найбагатших людей світу зараз становлять близько 1,5 трильйона доларів, тобто приблизно 16% від капіталу всіх мільярдерів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас