Вступив в силу закон про банки, необхідний для кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступив в силу закон про банки, необхідний для кредиту МВФ

Казна та Політика
1047
У суботу, 23 травня, набув чинності закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності (№590-IX), необхідний для співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Закон, який ще називають “антіколомойскім” і “антишахрайська”, напередодні оприлюднили в парламентській газеті “Голос України”. І, згідно з документом, він набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто сьогодні.
Верховна Рада прийняла закон про банки №2571-д 13 травня. Після цього до парламенту внесли два проекти постанов, які блокували підписання закону спікером і главою держави. Проте 19 травня депутати відмовилися їх підтримати.
Через два дня голова парламенту Дмитро Разумков підписав цей закон і передав на підпис президенту. В той же день, 21 травня, документ повернули в Раду з підписом Володимира Зеленського.
На підписання “антиколомойського” закону відразу відреагували в МВФ. Директор прес-офісу фонду Джеррі Райс заявив, що документ “підсилює процес врегулювання в банківській сфері і забезпечує гарантії використання державних ресурсів” .
В свою чергу в Нацбанку назвали підписання закону про банках важливою віхою на шляху України до нової програми співпраці з МВФ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас