Як змінився ринок праці в галузі споживчих товарів за час карантину (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінився ринок праці в галузі споживчих товарів за час карантину (дослідження)

Особисті фінанси
535
Більше половини гравців FMCG (FMCG – від англійського fast moving consumer goods, товари повсякденного попиту) відзначили погіршення продажів. Таких 58,2%. Тільки 20% компаній зберегли стабільність цього показника. А 10,9% опитаних бізнесів відзначили, що продають навіть більше.
Про це свідчать результати опитування robota.ua.
Як зазначається в дослідженні, майже третина роботодавців з FMCG «заморозили» вакансії. 21,1% компаній лишили всі вакансії відкритими, стільки ж — продовжують набір «на заміну». Частина компаній відзначила, що вакансії (більшість або деякі) втратили актуальність. Нові відкрили 10,5%.
Більшість компаній не змінили рівень зарплат співробітників. Таких 69,1%. І тільки окремі компанії були змушені запропонувати кандидатам на вакансії або менші суми, ніж раніше, або дещо збільшили їх.
Як змінився ринок праці в галузі споживчих товарів за час карантину (дослідження)
У частині FMCG-компаній зріс попит на працівників виробництва та продавців. У 22,8% опитаних роботодавців структура попиту така ж, як і раніше. Водночас частина респондентів відзначили, що активніше шукають співробітників на виробництво, в продажі, логістику, фінанси, польових спеціалістів, менеджерів середньої ланки тощо.
Більшість роботодавців збереже персонал. Такі оптимістичні плани мають 69,1% компаній. А 10,9% представників галузі відзначили, що потреба в персоналі зросла. В інших або вже відбулися, або заплановані скорочення персоналу (на 10-50%).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас