Зеленський пообіцяв регіонам нову кредитну програму для ремонту доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський пообіцяв регіонам нову кредитну програму для ремонту доріг

Казна та Політика
367
Обласні державні адміністрації отримають можливість залучати додаткове фінансування під місцеві гарантії для проведення ремонтів та будівництва доріг місцевого значення.
Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час селекторної наради з будівництва доріг місцевого значення, передає пресслужба Офісу президента.
За словами Зеленського, механізм залучення цих коштів було напрацьовано в спільному проєкті Офісу президента, уряду і “Укравтодору”, а відповідні законопроєкти для залучення додаткового фінансування на оновлення місцевих доріг вже зареєстровані у Верховній Раді.
Зеленський зазначив, що тісна співпраця уряду, парламенту, Нацбанку і місцевої влади допоможе ефективному оновленню доріг.
“Сьогодні надзвичайно важливо зробити кредитну ставку нижчою і фіксованою, тому що ніхто не зацікавлений брати кредити, якщо висока плаваюча ставка”, – сказав президент.
У свою чергу учасники наради доповіли, що в середньому області використали на оновлення місцевих доріг 30% доведених асигнувань з початку року. Однак в окремих регіонах цей показник не перевищує 5-10% через неготовність проєктно-кошторисної документації на об’єкти ремонту, заплановані в 2020 році.
Президент закликав прискорити реалізацію проєктів, на які держава вже направила гроші. Також президент закликав кожну область надати програми оновлення всіх місцевих доріг в своїх регіонах.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас