Аналітики назвали причини для зміцнення гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики назвали причини для зміцнення гривні

Валюта
3543
Населення України стало менше купувати валюти через зниження психологічного фактору. Також зміцненню гривні допомогли зниження імпорту енергоносіїв та машинобудівної продукції.
Зокрема, директор департаменту інвестиційного бізнесу ПУМБ Антон Стадник розповів, що криза, помножена на карантин, суттєво зменшила загальну тенденцію до покупок.
“Карантин в цілому зменшує активність людей: по більшості сегментів продажі просіли. Це призводить до зменшення споживання імпорту, що в свою чергу викликає зменшення попиту на купівлю валюти”, – пояснив експерт.
Зміцненню гривні допомогло не тільки зниження імпорту енергоносіїв, але і машинобудівної продукції, говорить глава департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук. І разом з тим, за його словами, спостерігалися досить стабільні обсяги експорту продтоварів, залізної руди та IT-послуг.
Динаміку курсу, як вважає аналітик, також підкріпила стабільна ситуація на ринку держборгу – відтік вкладень іноземних інвесторів був незначним, особливо на тлі інших країн. Експерти також звертають увагу, що населення стало менше купувати валюти через зниження психологічного фактора.
🎬 Дізнавайтесь першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua 🤑
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас