МВФ і Україна попередньо домовилися про нову програму співпраці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Україна попередньо домовилися про нову програму співпраці

Казна та Політика
424
Міжнародний валютний фонд (МВФ) і влада України досягли угоди (Staff Level Agreement) про нову програму співпраці Stand By на суму 5 млрд доларів. Програма розрахована на 18 місяців.
Про це свідчить офіційне повідомлення МВФ від 21 травня.
Наголошується, що 21 травня група співробітників Міжнародного валютного фонду на чолі з Іванною Владков Холлар завершила дистанційні обговорення з українською владою.
“Новий stand-by з доступом до суми в розмірі 5 млрд доларів США буде спрямований на забезпечення платіжного балансу та бюджетної підтримки, щоб допомогти владі усунути наслідки COVID-19… Це буде гарантувати, що Україна буде готова повернутися до зростання і відновити більш широкі реформи, коли криза закінчиться”, – йдеться в заяві.
Також очікується, що ця домовленість “стане каталізатором додаткової двосторонньої і багатосторонньої фінансової підтримки”.
Попередня угода ще буде затверджуватися керівництвом Фонду та Виконавчою радою МВФ.
“Розгляд Правлінням очікується в найближчі тижні”, – додали в МВФ.

Довідка Finance.ua:

  • В Офісі президента раніше говорили, що загальний обсяг програми все ще обговорюється. Водночас Україна очікує отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду за новою програмою протягом 1-2 тижнів.
  • Міністерство фінансів розраховує отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду до кінця травня, його розмір становитиме 1,9 мільярда доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас