Пом'якшення карантину: понад 7,6 тисячі закладів торгівлі вже поновили роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пом'якшення карантину: понад 7,6 тисячі закладів торгівлі вже поновили роботу

Фондовий ринок
220
Пом’якшення карантину дозволило успішно відновити роботу понад 7,6 тис. закладів у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у FACEBOOK.
“Пом’якшення карантину дозволило успішно відновити роботу понад 7,6 тис. закладів у сфері торговельного і побутового обслуговування населення”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що станом на 19 травня із 9,6 тис. перевірених Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів закладів понад 7,6 тис. повністю відповідають усім протиепідемічним вимогам, встановленим Головним державним санітарним лікарем України.
Крім того, на сьогодні в Україні вже працюють 748 продовольчих ринків, це майже 90% від загальної кількості продовольчих ринків.
У пресслужбі нагадали, що 11 травня розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень, що дало можливість відновити роботу літнім майданчикам у закладах громадського харчування, перукарням, салонам краси, а також стоматологічним кабінетам. З метою контролю за дотриманням протиепідемічних норм територіальні органи Держпродспоживслужби проводять регулярний моніторинг таких закладів.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд із 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне і авіасполучення.
  • З 11 травня в Україні розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень. При цьому Кабмін дозволив працювати деяким торговельним закладам та закладам побутового обслуговування населення.
  • Другий етап пом’якшення карантинних заходів має розпочатися 22 травня.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас