Рада ЄС затвердила програму підтримки зайнятості обсягом 100 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС затвердила програму підтримки зайнятості обсягом 100 мільярдів євро

Світ
168
Рада ЄС затвердила тимчасову програму підтримки зайнятості обсягом 100 млрд євро у зв’язку з кризою, зумовленою пандемією коронавірусу.
Як пише “Європейська правда”, відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті.
Рада ЄС затвердила програму SURE – програму підтримки зайнятості у країнах ЄС в умовах кризи, спричиненої епідемією коронавірусу.
Програма передбачає надання країнам-членам позик на вигідних умових загальним обсягом до 100 млрд євро для фінансування національних програм підтримки зайнятості, а також впровадження пов’язаних з охороною здоров’я заходів на робочих місцях.
Це один із трьох механізмів, передбачених у рамках пакету обсягом €540 млрд євро, погодженого міністрами фінансів 9 квітня 2020 року та схваленого лідерами ЄС 23 квітня.
“Пандемія коронавірусу стала винятковим викликом для ЄС… Ця програма є життєво необхідною “страховою сіткою” для захисту робочих місць і працівників. Вона забезпечить наявність у країн-членів необхідних засобів для фінансування заходів, спрямованих на подолання безробіття і втрати доходів, та деяких заходів у сфері охорони здоров’я”, – зазначив заступник прем’єр-міністра – міністр фінансів Хорватії Здравко Марич.
Для фінансування позик, Єврокомісія здійснюватиме запозичення на фінансових ринках від імені ЄС. Позики у рамках програми SURE будуть підкріплюватися бюджетом ЄС та гарантіями від країн-членів ЄС відповідно до їхньої частки у валовому національному доході ЄС. Загальний обсяг гарантій складатиме 25 млрд євро.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас