В "Слузі народу" хочуть підвищити прожитковий мінімум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Слузі народу" хочуть підвищити прожитковий мінімум

Казна та Політика
3182
В Україні розмір прожиткового мінімуму можуть збільшити в кілька разів, а для працездатних взагалі підвищити до рівня мінімальної зарплати. При цьому неоподатковуваний мінімум (той дохід, з якого не потрібно платити податки) підняти до рівня нового ПМ.
Про це йдеться в проєкті рекомендацій, розроблених за підсумками парламентських слухань. Документ зареєструвала нардеп від “Слуги народу”, голова Комітету з соцполітики Галина Третьякова.
На що впливає прожитковий мінімум. Від розміру ПМ залежать виплати для всіх українців: допомоги, пенсії, заробітні плати, сітка окладів, навіть аліменти і деякі штрафи.
Що пропонують змінити. Парламентський Комітет Верховної Ради рекомендує Кабінету Міністрів прискорити процес формування прожиткового мінімуму таким чином, щоб його розмір наблизити до реального (це може призвести до зростання ПМ у кілька разів).
  • Замінити прожитковий мінімум для працездатних на мінімальну зарплату (з 2102 до 4723 грн);
  • встановити неоподатковуваний мінімум на рівні ПМ.

Довідка Finance.ua:

  • Прожитковий мінімум – це вартісна оцінка споживчого кошика, що включає мінімальні набори продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг, необхідних для збереження здоров’я людини і забезпечення її життєдіяльності.
  • Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становить: з 1 січня 2020 року – 2027 грн; з 1 липня – 2118 грн; з 1 грудня – 2189 грн.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас