Відкриття літніх майданчиків принесло ресторанам лише 12% додаткового прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкриття літніх майданчиків принесло ресторанам лише 12% додаткового прибутку

Фондовий ринок
495
Українські ресторатори поступово відкривають літні майданчики, щоб мати хоч якийсь прибуток під час карантинних обмежень. Щоправда, про “надприбутки” поки що не йдеться.
Згідно з даними дослідження компанії з автоматизації ресторанів Poster, що охопило операційні дані близько 4000 закладів України, після відкриття літніх майданчиків кількість закладів, які відновили роботу під час карантину, помітно зросла.
За останній тиждень, з 11 по 17 травня, кількість знову відкритих кафе і ресторанів підскочила відразу на 18% в порівнянні з попереднім тижнем – з 44% до 62%. Для порівняння, в квітні зростання кількості закладів, які відновили роботу, не перевищувало 2-3%.
“Втомлені від вимушеного простою, сьогодні багато рестораторів приймають правила гри і відкривають літні майданчики. Звичайно ж, літники не вирішують основних проблем громадського харчування: за тих санітарних і транспортних обмеженнях, необхідності знову платити оренду, ефективність роботи багатьох закладів залишається під питанням”, – розповів CEO і співвласник компанії з автоматизації ресторанів Poster Родіон Єрошек.
Не надто зріс і оборот закладів громадського харчування. Якщо 4-10 травня середній оборот ресторанів і кафе становив всього 35% від докарантинних продажів, минулого тижня відкриті заклади стали генерувати 47% від докризового обороту (за 100% взято виторг 24 лютого). Разом зростання склало 12%.
“Перший місяць карантину став найважчим для рестораторів – кожен третій заклад в той період не зміг перебудуватися на роботу з доставкою і був змушений призупинити роботу”, – зазначає Єрошек.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас