Оренда житла в Києві: чи варто очікувати зниження цін восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда житла в Києві: чи варто очікувати зниження цін восени

Нерухомість
7592
Карантин в Україні став справжнім викликом для ринку оренди житла. Лише 15% українців можуть дозволити собі знімати квартиру тривалий час, не працюючи. У зв’язку з цим ціни на оренду житла в Україні поступово знижуються.
Як карантин вплинув на ринок оренди житла і чого варто очікувати вже восени – розповів ріелтор Олександр Бойко.
“Карантин вплинув на зниження орендної плати на 20-40%. Частина людей були змушені покинути орендне житло, виїхавши жити до батьків або близьких родичів. Ті ж, хто залишився жити, почали платити за оренду менше, домовившись про знижку з орендодавцем”, – розповів ріелтор.
Попит. Також він зазначає, що попит на квартири є навіть під час карантину: “Люди шукають житло в оренду навіть під час карантину, звісно, з іншим вже бюджетом і відповідно до ринкової ситуації на ринку нерухомості. Спостерігається переважно попит на квартири вартістю від 6 тис. до 10 тис. грн”.
Після карантину відразу змін у вартості оренди не буде. Однак уже в кінці літа прогнозується підвищення цін на 10-15%.
За словами Олександра Бойка, станом на сьогодні оренда квартир не залежить від району. Так, квартира може коштувати 7 тис. як у Голосіївському районі, так і на Троєщині, оскільки деяким підходить саме той район.
Поступки в ціні. Деякі орендодавці свідомо не йдуть на поступки своїм мешканцям. Наприклад, якщо у власника здача квартири – єдиний дохід, або квартира в новому будинку куплена в розстрочку або кредит, а оплату щомісячних платежів ніхто не скасовував.
Частина власників, наприклад, продовжує працювати під час карантину і вважає, що якщо вони можуть заробляти гроші, то і інші можуть, тому знижувати орендну плату немає причини.
“Коли бачите невисоку вартість оренди квартири, звертайте увагу на текст під оголошенням. Наприклад, ціна вказана на час карантину чи на термін не більше трьох місяців”, – коментує Олександр.

Довідка Finance.ua:

  • Ціни на оренду заміських будинків зросли: пропозиція оренди заміських будинків в Київській області за минулий місяць зросла на 5% в порівнянні з березнем 2019 року, а ціни – більш ніж на 50%.
  • Майже в половині регіонів країни стали частіше пропонувати в оренду невеличкі будинки – до чотирьох комнат.
  • За оренду будинку в Київській області в середньому просять 28 000 дол на місяць. При цьому попит є на маленькі, так і на великі будинки.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас